Sağlıklı, Lezzetli, Keyifli İçecek Kilikya Şalgam!
Kilikya Şalgam, 11 Ayın Sultanı Ramazan’da sindirimi kolaylaştırmak için akıllara ilk gelen içecekler arasında !
11 Ayın Sultanı Ramazanda sofralar şenlenir, menüler zenginleşir, davetler artar, ne güzeldir sevdiklerinde aynı sofrayı paylaşmak…
Bereketiyle gelen Ramazan ayı, davetlerin en sık yapıldığı zamanlardır. Zengin bir menü oluşturma telaşındayken, Kilikya Şalgam Ramazan sofralarında kendine özgü tadı ve doğal mor rengi ile menülerin vazgeçilmezi olup mideleri ve sofraları şenlendirir.
Kilikya Şalgam, acılı ve acısız çeşitleri ile damaklara lezzet katarak, iştahları kabartır. Her türlü yemeğin yanında zevkle, keyifle içilen Kilikya Şalgam balık, et, tavuk, hamur işleri vs menülerinin yanında en çok tercih edilen içecekler arasında Ramazan ayında da yer alır.
Ramazan ayında lezzetli yemeklerin sindirimini kolaylaştırmak için akıllara ilk gelen içecekler arasında yer alan Kilikya Şalgam, doğal probiyotik olma özelliğiyle tüm lezzet severlerin tercihi durumunda.
Yardım amaçlı ya da hediye olarak verilen Ramazan Kumanya paketlerinde de yerini alan Kilikya Şalgam, iaşe paketlerinde sağlık ve lezzetiyle bulunuyor.
Mor havucun fermente edilmesi ile üretilen Kilikya Şalgam Acılı ve Acısız seçeneklerini, cam ve pet şişelerde 300ml, 1 lt, 2 lt ve 5 lt ambalajları ile aile boyu sağlık ve lezzet sunuyor.
Ramazan sofralarını taçlandıran şalgamın 15 Önemli Özelliği:
- Şeker, kolesterol ve gluten içermez,
- Hücreleri yeniler,
- Bağışıklık sistemini güçlendirir.
- Doğal probiyotiktir, sindirimi kolaylaştırır.
- 100 gramı 20 kaloridir. A-B-C vitaminleri içerir.
- Afrodizyak özelliği vardır.
- B grubu vitaminler içerir, B1, B2 ve B3 vitaminlerince zengindir.
- Ergenlik sivilceleri ,egzama tedavisine yardımcıdır.
- Akciğer ve bronşları temizleyici özelliği vardır.
- Vücuttaki toksinleri atmaya ,kolesterolden uzaklaştırarak stresten kurtulmaya yardımcı olur.
- Romatizma nikris ağrılarına,böbrek kumu ve taşının düşmesine yardımcı olur.
- Kalp, damar ve göz sağlığı için faydalıdır.
- Mide ve karaciğere faydalıdır.
- Kalsiyum, potasyum, demir, süt asidi,fosfor ve magnezyum içerir. Kemik ve dişleri kuvvetlendirir.
- Fenolik bileşikler ve özellikle antosiyaninler içermesi nedeniyle sağlık açısından antioksidan özelliğe sahiptir.
*(Çukurova Üniversitesi Gıda Mühendisliği Şalgamın Faydaları konulu araştırma raporundan ve Doktor, Beslenme uzmanları makalelerinden alınmıştır.)