KİLİKYA ORGANİK ŞALGAM
Kilikya Organik Şalgam, organik tarıma uygun olarak Türkiye’de sadece Ereğli ilinde yetiştirilen siyah havuçlardan üretilmektedir.
Şalgam üretiminde kullanılan siyah havuç boyutunun şalgam kalitesi üzerine etkisi vardır. Tarlasından özenle seçilen siyah havuçlar, üretim tesislerimizde yıkanarak, temizlenerek ve ayıklama işlemleri gerçekleştirilerek üretim için hazırlanır. İlk aşaması tamamlanan temizlenmiş organik siyah havuçlar doğranarak fermantasyon tanklarına alınır. Doğranmış havuçlar organik tarıma uygun olarak yetiştirilen ve şalgam için hazırlanan bulgura, tuz ilavesi yapılarak ortalama 45 gün fermantasyona bırakılır. Fermantasyon işlemi tamamlanan Organik Şalgam Gıda Mühendislerimiz tarafından kalite kontrol laboratuvarında titrimetrik analizleri ve renk, koku, tat gibi duyusal analizleri yapılır.
Duyusal test ve analiz aşamasından geçen organik şalgam , acılı tercih edenler için organik acı biber ile karıştırılarak, acısız tercih edenler için direk olarak filtre edilip dolum tanklarına alınır.
Dolum tanklarında bulunan organik şalgam, tam otomatik dolum makineleriyle el değmeden şişelenerek ambalajlanır ve içmeye hazır hale gelir.
Şalgam üretiminde renklendirici kullanılmaz, şalgam içeceğinin kendine özgü rengi siyah havuçdan geçen pigmentlerden kaynaklanmaktadır.
Güneş ışığından korunmalı, serin yerde saklanmalıdır. Doğal tortulu olduğundan içmeden önce çalkalanmalıdır ve soğuk tüketilmelidir. Raf ömrü 12 aydır.
Enerji ve Besin Öğeleri | 100 ml için |
---|---|
Enerji (kJ ve kcal) | 19,22 / 4,6 |
Yağ (g) | 0 |
-Doymuş yağ (g) | 0 |
Karbonhidrat (g) | 1,15 |
-Şekerler (g) | 0 |
Protein (g) | 0 |
Tuz (g) | 1,6 |
İÇİNDEKİLER:
Su, Organik Siyah Havuç, Tuz, Organik Bulgur, Süs Biberi
Enerji ve Besin Öğeleri | 100 ml için |
---|---|
Enerji (kJ ve kcal) | 19,22 / 4,6 |
Yağ (g) | 0 |
-Doymuş yağ (g) | 0 |
Karbonhidrat (g) | 1,15 |
-Şekerler (g) | 0 |
Protein (g) | 0 |
Tuz (g) | 1,6 |
İÇİNDEKİLER:
Su, Organik Siyah Havuç, Tuz, Organik Bulgur